Trwa ładowanie...
d1lkpic
29-11-2009 10:19

Ryba po grecku

Przepis
3.2
(6 głosów)
Oceń:
d1lkpic
Składniki
  • 1 kg ryby panga (lub mintaj),
  • 2 duże marchewki,
  • 1 duża pietruszka,
  • 2 cebule,
  • 1/2 selera,
  • 1 por,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka,
  • 4 łyżki oleju,
  • przecier pomidorowy,
Przepis

Rybę usmażyć na oleju.
Jarzyny zetrzeć na tarce,włożyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć.
Następnie do podsmażonych już jarzyn dodać przecier pomidorowy i dusić na małym ogniu przez 10 minut.
Rybę ułożyć na półmisku i polać tymże sosem.

Przepis dodał użytkownik zoozolxxd

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1lkpic
d1lkpic
d1lkpic
Więcej tematów
d1lkpic