zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-11-28

Śledzie w oleju

oliwkowa
przepis lubi: 0 osób 3/5 3 głosy
Składniki
  • śledzie 8 płatów
  • olej 1/2 szklanki
  • cebula 2 sztuk
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Śledzie wymoczyć, odsączyć i pokroić w paski szerokości 1-1/2 cm. Wyłożyć do miski i zalać olejem.
Cebule obrać, pokroić w kostkę. Po 5 minutach odsączyć, odstawić do ostygnięcia.

Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Podawać po 24 godzinach

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (1)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

3
0
~Magda 2010-10-04 (21:55) 4 lata 1 miesiąc 24 dni 7 godzin i 55 minut temu

O śledziach...
A po co tę cebulkę odcedzać? Pół wieku gotuję i posiekana cebula nigdy mi nie wydzielała nic a nic. Może jakiś nowy gatunek?

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Desery, Mięso mielone, Naleśniki, Placuszki, Barszcz czerwony, Kurczak, Śledzie przepisy, Knedle, Makowiec, Pierogi, Ciasta na zimno, Szarlotka, Sałatka, Sałatka gyros, sernik na zimno, Śledzie w oleju, Rogaliki, Blok czekoladowy, Śledzie po kaszubsku, Dania z ziemniaków