26-11-2009 09:18
Ryba po grecku
Przepis
1.8
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- filety rybne z morszczuka
- bułka tarta
- jajko
- 5 marchewek
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- ziele angielskie
- liść laurowy
- olej do podsmażenia
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Przepis
Filety pokroić na równe kawałki, posolić, obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć. Ułożyć w podłużnym naczyniu jedno obok drugiego. Położyć na to sos (sos można przygotowywać w międzyczasie).
Przygotowanie sosu:
Marchewkę zetrzeć na dużych oczkach, cebulę drobno pokroić. rozgrzać w brytwannie tłuszcz, wrzucić marchew, podsmażyć. Następnie dodać cebulę, można podlewać trochę wodą, aby się nie przypaliło. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić ok. 20 min. aż marchew będzie miękka. Dodać musztardę i koncentrat pomidorowy, liść laurowy i kilka kulek ziela angielskiego.Wszystko jeszcze trochę podusić i położyć na ryby.
SMACZNEGO!!
Przepis dodał użytkownik paulina.stachewicz
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.