25-11-2009 20:39
pleśniak
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- - 4 jajka
- - 250 g margaryny
- - 3 szkl. mąki
- - 1 szkl. cukru
- - 2 łyżki kakao
- - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- - słoik dżemu niskosłodzonego z czarnej pożeczki
Przepis
1. Przesiać mąkę, zagnieść z żółtkami, dodać posiekaną margarynę, proszek do pieczenia i cukier. Zagnieść ciasto.
2. Podzielić go na 3 częśći. Pierwszą rozwałkować na dnie blachy, posmarować dżemem. Drugą zagnieść z kakao i zapachem po czym schłodzone, zetrzeć na tarce na dżem.
3. Pozostałe 4 białke ubić z łyżeczką cukru i rozsmarować na ciemnym cieśćie. Na pianę zetrzeć pozostałą, schłodzoną część ciasta.
4. Piec 1 godzinę w 180 stopniach.
Przepis dodał użytkownik renia5121988
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.