Trwa ładowanie...
d2na2mb
25-11-2009 20:39

pleśniak

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d2na2mb
Składniki
  • - 4 jajka
  • - 250 g margaryny
  • - 3 szkl. mąki
  • - 1 szkl. cukru
  • - 2 łyżki kakao
  • - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - słoik dżemu niskosłodzonego z czarnej pożeczki
Przepis

1. Przesiać mąkę, zagnieść z żółtkami, dodać posiekaną margarynę, proszek do pieczenia i cukier. Zagnieść ciasto.
2. Podzielić go na 3 częśći. Pierwszą rozwałkować na dnie blachy, posmarować dżemem. Drugą zagnieść z kakao i zapachem po czym schłodzone, zetrzeć na tarce na dżem.
3. Pozostałe 4 białke ubić z łyżeczką cukru i rozsmarować na ciemnym cieśćie. Na pianę zetrzeć pozostałą, schłodzoną część ciasta.
4. Piec 1 godzinę w 180 stopniach.

Przepis dodał użytkownik renia5121988

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2na2mb
d2na2mb
d2na2mb
Więcej tematów
d2na2mb