Trwa ładowanie...
dow7450
25-11-2009 18:40

MIODOWE CIASTECZKA

Przepis
3.8
(5 głosów)
Oceń:
dow7450
Składniki
  • CIASTECZKA MIODOWE
  • Na 50-60 pierniczków:
  • -75 g Kasi
  • -25 dag miodu
  • -12,5 dag cukru
  • -1 op. przyprawy do pierników
  • -50 dag mąki
  • -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • -1 jajko
Przepis

Czas
pieczenia: 15-20 minut.

1. Kasię, miód i cukier roztapiamy w rondlu. Masę studzimy i wlewamy do miski.
2. Mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika dodajemy razem z jajkiem do masy miodowej. Zagniatamy ciasto i pozostawiamy pod przykryciem na 1-2 godziny.
3. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości 0,5 cm i foremkami w różnych kształtach wycinamy pierniczki.
4. Pierniczki układamy na tłuszczonej blaszce i pieczemy 15-20 minut w rozgrzanym do 200 "C piekarniku. Upieczone pierniczki studzimy i na 2-3 tygodnie odstawiamy w suche miejsce.

Przepis dodał użytkownik moniska2005

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dow7450
dow7450
dow7450
Więcej tematów
dow7450