Trwa ładowanie...
d2a3foh
15-10-2009 13:53

Łódeczki z ciasta francuskiego

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2a3foh
Składniki
  • na 8 porcji
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1jajko 1 torebka budyniu śmietankowego 400 mleka 2 łyżki masła owoce do dekoracji (świeże z puszki lub konfitury)
  • cukier puder
Przepis

Ciasto pozostaw na 2 godziny w temp. pokojowej aby rozmarzło. Połowę mleka zagotuj z masłem. W pozostałych rozprowadź budyń (w razie potrzeby dodaj cukru) wlej do gorącego mleka, gotuj ok. 2 min. Ciągle mieszając. Zestaw z ognia, ostudź. Ciasto pokrój na równej wielkości prostokąty. Krótsze boki składaj na pół, smaruj białkiem i zlepiaj tak, aby powstały łódeczki. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, posmaruj rozmąconym żółtkiem. Piecz 15-20 minut w 220 st.C, ostudź. Łódeczki napełniaj budyniem. Udekoruj kawałkami owoców, oprósz cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik malinowalukrecja

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2a3foh
d2a3foh
d2a3foh
Więcej tematów
d2a3foh