12-10-2009 19:32
kokosowe kosteczki
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 50 dag jabłek
- 25 dag cukru
- 1 łużka soku z cytryny
- 2 galaretki (smak obojetny)
- 2 łyżki oleju
- 1 opakowanie wiórków kokosowych
Przepis
Jabłka obierz,pokrój na ćwiatrki, wytnij gniazda nasienne, a miąższ potnij w większą kostke. Jabłka przełórz do rondla, skrop sokiem z cytryny, wlej 250 ml wody. Przykryj i gotuj na małym odniu 20 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dosyp cukier, wymieszaj.
Rozgotowane jabłka zestaw z ognia, wsyp obie torebki galaretki. Masę zmiksuj na gładki mus.
Mus przestudź. Przelej do płaskiej formy, wyrównaj wierzch i wstaw do lodówki. Ochładzaj 2-4 godziny, aby galaretka dobrze stężała. Następnie pokrój ja w kostki. Każda kosteczkę posmatuj olejem i obtocz w wiorkach kokosowych.
Przepis dodał użytkownik katarzynka191327
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.