10-10-2009 17:53
Npoleonki z krakersów
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- -2 paczki krakersów (słodkich),
- -0,9 l. mleka,
- -1 szkl. mąki pszennej,
- -1 budyń śmietankowy,
- -1 cukier waniliowy,
- -4 żółtka,
- -1 szkl. cukru,
- -kostka masła
Przepis
Do szkl. mleka dodać mąkę, budyń ,cukier waniliowy ,zmiksować .
Resztę mleka zagotować z masłem i cukrem, dodać mleczną mieszankę ugotować.
Krakersami wykładamy blachę ,gorącym budyniem zalewamy krakersy i przykrywamy następną warstwą ciastek.
Równo ucisnąć i wystudzić.
Przepis dodał użytkownik terenia__
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.