18-09-2009 09:16
Sałatka z kiełbasą podana na tostach francuskich w towarzystwie sosu musztardowego
Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- Kiełbasa (śląska) 1 szt.
- Sałata lodowa 100g
- Cebula czerwona 1 szt.
- Masło (do smażenia) ok. 100g
- Musztarda
- Śmietanka 18% do got.
- Masło 100g, mąka 10g (na zasmażkę)
- Czosnek, sól, pieprz, vegeta,
Przepis
1) Kiełbasę obgotować w wodzie z czosnkiem i Vegetą
2) Sporządzić zasmażkę, i dodać do niej wodę, musztardę i śmietankę, zredukować do konsystencji sosu a następnie doprawić .
3) Sałatę pokroić w paski, cebule w krążki przesmażyć je na maśle.
4) Kiełbasę przesmażamy na maśle z czosnkiem.
5) W jajku obtaczamy chleb tostowy i smażymy na maśle.
6) wszystko razem podajemy na talerzu, życzę smacznego :)
Przepis dodał użytkownik Bartek_Pawlikowski1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.