31-07-2009 12:26
Kurze piersi z piekarnika
Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- cebula - 1 szt
- majonez - 2-3 łyżeczki
- pieczarki - 5-6 szt
- pieprz czarny - 2 szczypta
- pierś z kurczaka - 1 podwójna
- sól - 2 szczypty
- żólty ser - 15-20 dag
Przepis
Piersi rozbić jak na kotlety i doprawić do smaku jak kto lubi. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej surowe kotlety.
Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowane wyłożyć na kotlety.
Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi) i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut. w temp. 180-190 st.
Przepis dodał użytkownik Goplana
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.