Trwa ładowanie...
d1y9d5q
31-07-2009 12:26

Kurze piersi z piekarnika

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d1y9d5q
Składniki
  • cebula - 1 szt
  • majonez - 2-3 łyżeczki
  • pieczarki - 5-6 szt
  • pieprz czarny - 2 szczypta
  • pierś z kurczaka - 1 podwójna
  • sól - 2 szczypty
  • żólty ser - 15-20 dag
Przepis

Piersi rozbić jak na kotlety i doprawić do smaku jak kto lubi. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej surowe kotlety.
Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowane wyłożyć na kotlety.
Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi) i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut. w temp. 180-190 st.

Przepis dodał użytkownik Goplana

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1y9d5q
d1y9d5q
d1y9d5q
Więcej tematów
d1y9d5q