Trwa ładowanie...
d3uwszl
05-07-2009 22:45

Serca pomarańczowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3uwszl
Składniki
  • CIASTO:
  • 2-3 plastry obranej pomarańczy (5 dag)
  • 4 łyżki masła lub margaryny
  • 4 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • DO DEKORACJI:
  • 10 dag białej polewy czekoladowej ( lub 1 tabliczka białej czekolady)
  • pisak cukrowy
  • kolorowe pastylki czekoladowe, kolorowe żelki itp.
Przepis

Pomarańczę zmiksować.
Masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier i jajko, dokładnie wymieszać.
Dodać zmiksowaną pomarańczę i skórkę otartą ze sparzonego owocu. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać do ciasta. Na koniec wsypać wiórki kokosowe, wymieszać.
Foremkę natłuścić, oprószyć mąką. Wlać ciasto, piec 20-25 minut w temp 170-190stC.
Gotowe serduszka lekko przestudzić w foremkach, wyjąć, przełożyć na deskę kuchenną.
Polewę czekoladową grubo posiekać, stopić w kąpieli wodnej na niewielkim ogniu.
Serduszka posmarować polewą, ozdobić wg uznania.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3uwszl
d3uwszl
d3uwszl
Więcej tematów
d3uwszl