Trwa ładowanie...
d1qidji
03-07-2009 18:38

Wiosenna zupa z makaronem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1qidji
Składniki
  • rosół wegetariański:
  • 2 kg włoszczyzny oczyszczonej i pokrojonej na kawałki
  • 3 listki laurowe
  • 8 ziarenek pieprzu
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 cm korzenia imbiru
  • sól
  • 2 cebule
  • pęczek natki pietruszki
  • dodatki:
  • 100 g makaronu ryżowego
  • 100 g groszku cukrowego
  • garść liści szpinaku
Przepis

Wszystkie składniki bez cebuli i natki pietruszki zalać trzema litrami zimnej wody i zagotować. Zmniejszyć gaz, delikatnie posolić i gotować na małym ogniu ok. 40 min. Cebulę pokroić na ćwiartki, przypalić nad ogniem i razem z natką wrzucić do rosołu. Gotować jeszcze pół godziny. Odczekać 10 min i odcedzić. Gotować sam płyn, odkryty, aż zostanie ok. 1,5 litra gotowego rosołu.
Makaron ryżowy zalać gorącą wodą, odstawić. Kiedy zmięknie, odcedzić i rozłożyć do misek. Tuż przed podaniem do gorącego rosołu wrzucić groszek cukrowy, potem liście szpinaku i kiełki fasoli.
Rozlać do misek. Obok postawić pozostałe składniki, niech każdy dodaje sobie do miski po trochu wszystkiego, według uznania.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1qidji
d1qidji
d1qidji
Więcej tematów
d1qidji