Trwa ładowanie...
dwb9l7j
01-07-2009 16:05

ptysie nadziewane boczniakami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dwb9l7j
Składniki
  • -24 gotowe małe ptysie bez kremu (można zamówić w cukierni)
  • -masło do wysmarowania blachy
  • -Nadzienie: 50 dag boczniaków
  • -2 posiekane cebule
  • -10 dag szynki lub ogonówki
  • -10 dag startego sera gouda
  • -łyżka masła
  • -łyżeczka mąki pszennej
  • -2 łyżki śmietany 30-proc.
  • -pieprz
  • -sól
Przepis

Oczyszczone boczniaki pokroić w cienkie paski. Szynkę pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać grzyby, szybko podsmażyć, przyprawić pieprzem oraz solą, oprószyć mąką i wymieszać. Następnie połączyć z szynką oraz serem, podsmażyć i zdjąć z ognia. Wymieszać farsz ze śmietaną. Ptysie przekroić w 2/3 wysokości, wypełnić nadzieniem, przykryć odciętymi czapeczkami i ułożyć w brytfannie wysmarowanej masłem. Zapiekać 10 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podawać gorące.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dwb9l7j
dwb9l7j
dwb9l7j
Więcej tematów
dwb9l7j