01-07-2009 15:31
Seler smażony w ciescie
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- -2 jajka
- -3/4 szklanki mleka
- -1/4szklanki kwaśnej śmietany
- -1 szklanka mąki
- -4 młode selery
- -sól
- -olej do smażenia
Przepis
Zmiksowac na gładkie ciasto jajka z mlekiem,śmietaną i maką.Ciasto powinno byc troche gestrze niz na nalesniki.
Selery wyszorowac,oskrobac,pokroic na plastry.Plastry selerów obgotowac przez 2 minuty w osolonym wrzatku,osączyc,ostudzic.
Nastepnie nsbijac je na widelec,zanurzac w ciescie i wykładac na patelnie z rozgrzanym olejem.Usmażyc na złoty kolor z obu stron
Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89
Podziel się opinią
4
2
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.