28-06-2009 17:38
Sernik na zimno
Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- opakowanie biszkoptów okragłych
- galaretka o smaku granatu
- 2 opakowania serka jogobella smak pieczone jabłko razem 1 kg
- 200 ml kremówki
- 2 łyzki żelatyny rozpuszczonej w pól kubka gorącej wody
Przepis
Tortownicę o śr. 21 cm i boki wykładamy biszkoptami .
Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno łączymy z serkami. Dokładnie mieszamy.
Dolewamy przestudzoną żelatynę i ponownie wszystko mieszamy. Wylewamy na biszkopty.Schładzamy dobrze w lodówce.
Galaretkę rozrabiamy wg. Przepisu na opakowaniu.
Wylewamy na ciasto.Ponownie schładzamy w lodówce.
Przepis dodał użytkownik asieeenka03
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.