22-06-2009 14:19
Biszkopt z truskawkami
Przepis
4.4
(23 głosy)
Oceń:
Składniki
- Biszkopt: 5jaj
- 5łyżek mąki pszennej
- 1/2szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 1łyżeczka proszku do pieczenia
- Masa; 1paczka masła/margaryny/
- 0,6 l mleka
- 2budynie
- 1kg truskawek
- 2galaretki truskawkowe
Przepis
Białka ubić na sztywną pianę ,dalej ubijając wsypać cukier,a następnie powoli po1żółtku.Pszesianą mąkę dodawać po trochu mieszając powoli łyżką.Cisto wylać na brytwankę posmarowaną tłuszczem.Piec około pół godziny w temperaturze 180 stopni.
Ugotować budyń -po wystudzeniu połączyć go z ubitym masłem.Przygotowaną masę rozsmarować na wystudzonym biszkopcie.Na masę wyłożyć umyte pokrojone truskawki.
Zalać gęstniejącą galaretką.
Smacznego.
Przepis dodał użytkownik wagal52
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.