Trwa ładowanie...
d3wmixq
22-06-2009 14:19

Biszkopt z truskawkami

Przepis
4.4
(23 głosy)
Oceń:
d3wmixq
Składniki
  • Biszkopt: 5jaj
  • 5łyżek mąki pszennej
  • 1/2szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa; 1paczka masła/margaryny/
  • 0,6 l mleka
  • 2budynie
  • 1kg truskawek
  • 2galaretki truskawkowe
Przepis

Białka ubić na sztywną pianę ,dalej ubijając wsypać cukier,a następnie powoli po1żółtku.Pszesianą mąkę dodawać po trochu mieszając powoli łyżką.Cisto wylać na brytwankę posmarowaną tłuszczem.Piec około pół godziny w temperaturze 180 stopni.
Ugotować budyń -po wystudzeniu połączyć go z ubitym masłem.Przygotowaną masę rozsmarować na wystudzonym biszkopcie.Na masę wyłożyć umyte pokrojone truskawki.
Zalać gęstniejącą galaretką.

Smacznego.

Przepis dodał użytkownik wagal52

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3wmixq
d3wmixq
d3wmixq
Więcej tematów
d3wmixq