Trwa ładowanie...
d1y9d5q
18-05-2009 10:59

Niebo w gebie

Przepis
4.0
(3 głosy)
Oceń:
d1y9d5q
Składniki
  • Masa zolta:
  • 4 zoltka
  • 1 cale jajko
  • pol szklanki cukru
  • 1/4 kostki masla
  • 2 lyzki zelatyny
  • pol opakowania cukru wanilinowego
  • pol szklanki wody
  • MASA BIALA:
  • 4 bialka
  • pol szklanki cukru
  • 1/4 kostki masla
  • 2 lyzki zelatyny
  • pol opakowania cukru wanilinowego
  • pol szklanki wody
  • 2 galaretki
Przepis

MASA ZOLTA: zoltka i cale jajko utrzec z cukrem na puszysta mase. Maslo, zelatyne, cukier wanilinowy wrzucamy do szklanki z woda(woda ugotowana- goraca). Skladniki mieszamy w szklance. Po dokladnym wymieszaniu czekamy az ostygnie i dodajemy do masy caly czas mieszajac. Nastepnie wlewamy to tortownicy i odstawiamy do lodowki.
MASA BIALA: bialka ubic z cukrem na sztywna mase. Nastepnie maslo, zelatyne, cukier wanilinowy mieszamy w szklance z woda i dodajemy (ostudzone) do masy. Mieszamy i wlewamy do tortownicy na mase zolta i wkladamy do lodowki.
Galaretki rozrabiamy z woda tak jak pisze na opakowaniu, czekamy az troche stezeja i wlewamy na wierzch bialej masy i wstawiamy do lodowki.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1y9d5q
d1y9d5q
d1y9d5q
Więcej tematów
d1y9d5q