zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-04-19

Polędwiczki wieprzowe

oliwkowa
przepis lubi: 0 osób 3/5 1 głos
Składniki
  • polędwica wieprzowa 70 dag
  • masło 20 dag
  • śmietana 30% 1 op.
  • sól
  • jabłko 20 sztuk
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Polędwiczki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.

Na patelni roztapiamy masło, wkładamy polędwiczki i smażymy na małym ogniu.

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na ćwiartki.
Usuwamy gniazda nasienne.
Gdy polędwiczki będą miękkie, dodajemy pokrojone jabłka.
Całość chwilę dusimy.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Placuszki, Szarlotka, Śledzie przepisy, sernik na zimno, Knedle, Blok czekoladowy, Makowiec, Naleśniki, Śledzie w oleju, Mięso mielone, Kurczak, Dania z ziemniaków, Pierogi, Sałatka gyros, Rogaliki, Barszcz czerwony, Sałatka, Desery, Ciasta na zimno, Śledzie po kaszubsku