zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-04-19

Polędwiczki wieprzowe

oliwkowa
przepis lubi: 0 osób 3/5 1 głos
Składniki
  • polędwica wieprzowa 70 dag
  • masło 20 dag
  • śmietana 30% 1 op.
  • sól
  • jabłko 20 sztuk
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Polędwiczki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.

Na patelni roztapiamy masło, wkładamy polędwiczki i smażymy na małym ogniu.

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na ćwiartki.
Usuwamy gniazda nasienne.
Gdy polędwiczki będą miękkie, dodajemy pokrojone jabłka.
Całość chwilę dusimy.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Ciasta na zimno, Knedle, Mięso mielone, sernik na zimno, Naleśniki, Pierogi, Śledzie po kaszubsku, Rogaliki, Placuszki, Blok czekoladowy, Barszcz czerwony, Kurczak, Sałatka, Śledzie w oleju, Desery, Szarlotka, Śledzie przepisy, Sałatka gyros, Dania z ziemniaków, Makowiec