zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2008-04-30

Krewetki w sosie czosnkowym

helas11
przepis lubi: 0 osób 4/5 4 głosy
Tagi: Przystawki
Składniki
  • 8 krewetek z zalewy
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • pęczek natki
  • sok i skórka starta z 1 cytryny
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Krewetki opłukać z zalewy i osuszyć. Na dobrze rozgrzanej oliwie smażyć krewetki ok. 5 minut. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Do krewetek na patelni wlać sok z cytryny oraz dodać natkę i czosnek. Chwilę dusić mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu umieścić krewetki polane sosem. Doskonałe z pieczywem czosnkowym oraz z sałatką z sosem winegret i z wytrawnym winem.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
sernik na zimno, Sałatka gyros, Szarlotka, Desery, Mięso mielone, Pierogi, Śledzie przepisy, Knedle, Śledzie po kaszubsku, Makowiec, Placuszki, Barszcz czerwony, Ciasta na zimno, Sałatka, Naleśniki, Dania z ziemniaków, Śledzie w oleju, Rogaliki, Blok czekoladowy, Kurczak