zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2008-04-30

Krewetki w sosie czosnkowym

helas11
przepis lubi: 0 osób 4/5 3 głosy
Tagi: Przystawki
Składniki
  • 8 krewetek z zalewy
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • pęczek natki
  • sok i skórka starta z 1 cytryny
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Krewetki opłukać z zalewy i osuszyć. Na dobrze rozgrzanej oliwie smażyć krewetki ok. 5 minut. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Do krewetek na patelni wlać sok z cytryny oraz dodać natkę i czosnek. Chwilę dusić mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu umieścić krewetki polane sosem. Doskonałe z pieczywem czosnkowym oraz z sałatką z sosem winegret i z wytrawnym winem.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Ciasta na zimno, Dania z ziemniaków, Śledzie w oleju, Knedle, Kurczak, Blok czekoladowy, Śledzie przepisy, Rogaliki, Desery, Barszcz czerwony, Naleśniki, sernik na zimno, Pierogi, Szarlotka, Sałatka gyros, Mięso mielone, Śledzie po kaszubsku, Placuszki, Makowiec, Sałatka