17-03-2009 13:03
Ciasto marchwiowe
Przepis
4.0
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- 5 szt. marchwi
- 2 szkl maki pszennej
- 1 szkl oleju
- 4 jajka
- 2 szkl cukru
- pol lyzeczki soli
- 1 lyzeczka cynamonu
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia
- 2 lyzeczki sody oczyszczonej
- rodzynki
Przepis
Marchew zetrzec na tarce o drobnych oczkach. Make utrzec mikserem z olejem, dodawac kolejno po jednym jajku. Miksowac, az masa zbieleje. Do masy dodac marchew, cukier, cukier wanilinowy, sol, proszek do pieczenia, sode, cynamon i dalej mieszac. Na koniec dodac rodzynki. Ciasto wylozyc do blaszki wysmarowanej olejem i posypanej bulka tarta. Wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec okolo godz. w 180°C. Mozna posmarowac polewa czekoladowa.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.