Trwa ładowanie...
d2d2waa
09-03-2009 13:58

Szpinak w cieście

Przepis
4.0
(6 głosów)
Oceń:
d2d2waa
Składniki
  • 1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
  • 30 dag mrożonego szpinaku
  • 16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami ( lub fety )
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 mini kostka czosnkowa Knorra
  • 1 żółtko
Przepis

Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-29 mniut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło

Przepis dodał użytkownik maciek

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2d2waa
d2d2waa
d2d2waa
Więcej tematów
d2d2waa