09-03-2009 13:58
Szpinak w cieście
Przepis
4.0
(6 głosów)
Oceń:
Składniki
- 1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
- 30 dag mrożonego szpinaku
- 16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami ( lub fety )
- 1 łyżeczka masła
- sól
- pieprz mielony
- 1 mini kostka czosnkowa Knorra
- 1 żółtko
Przepis
Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-29 mniut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło
Przepis dodał użytkownik maciek
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.