02-02-2009 18:15
śledż z cebulą i olejem
Przepis
3.8
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- 5 filetów ze śledzia pocztowego
- 10 dkg oleju
- 5 dkg musztardy
- liście bobkowe
Przepis
Każdy filet ze śledzia posmarować musztardą, zwinąć w rulon, układać w słoiku jeden obok drugiego. Śledzie zalać olejem tak, by je nakrył, powierzchnię nakryć listkami bobkowymi. Słoik zakryć papierem pergaminowym i przechowywać w zimnym miejscu. Po kilku dniach podawać na szklanej salaterce, do każdego kawałka wbić wykałaczkę. Jeżeli filety są szerokie, przekrajać je ostrym nożem na pół. Przybrać korniszonami, marchwią z octu i krążkami cebuli. Śledzie w oliwie można przechowywać w zimnie przez dłuższy czas. Oliwę ze śledzi można użyć do majonezu lub do sałatki.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.