Trwa ładowanie...
d2beujx
02-02-2009 18:15

śledż z cebulą i olejem

Przepis
3.8
(5 głosów)
Oceń:
d2beujx
Składniki
  • 5 filetów ze śledzia pocztowego
  • 10 dkg oleju
  • 5 dkg musztardy
  • liście bobkowe
Przepis

Każdy filet ze śledzia posmarować musztardą, zwinąć w rulon, układać w słoiku jeden obok drugiego. Śledzie zalać olejem tak, by je nakrył, powierzchnię nakryć listkami bobkowymi. Słoik zakryć papierem pergaminowym i przechowywać w zimnym miejscu. Po kilku dniach podawać na szklanej salaterce, do każdego kawałka wbić wykałaczkę. Jeżeli filety są szerokie, przekrajać je ostrym nożem na pół. Przybrać korniszonami, marchwią z octu i krążkami cebuli. Śledzie w oliwie można przechowywać w zimnie przez dłuższy czas. Oliwę ze śledzi można użyć do majonezu lub do sałatki.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2beujx
d2beujx
d2beujx
Więcej tematów
d2beujx