01-02-2009 17:40
pieczarki faszerowane
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 35 dag pieczarek (średniej wielkości),
- 10 dag cebuli,
- 2 łyżki tartej bułki,
- 10 dag tłuszczu,
- 3 łyżki mąki,
- 2 jaja,
- pół pęczka kopru,
- sól,
- pieprz
Przepis
Pieczarki umyć, wyciąć trzony, które należy posiekać i przesmażyć z cebulą. Kapelusiki pieczarek osolić i oprószyć mąką. Do posiekanych trzonów dodać siekany koper, jajo, tartą bułkę i przyprawić do smaku. Napełniać farszem kapelusiki pieczarek, maczać w roztrzepanym jaju i tartej bułce i następnie smażyć na tłuszczu. Po usmażeniu, przykryć na chwilę pokrywą, aby wewnątrz nie były surowe.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.