01-02-2009 16:17
PTYSIE
Przepis
2.5
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- 12 dag przesianej maki,
- 1 łyżka cukru,
- 12 dag masła,
- 3 jaja,
- 1/4 I wody,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
Przepis
Zagotować wodę z masłem, mieszając dosypać (mieszać aż masa będzie odstawać od garnka). Po ostygnięciu mieszając, wbijać stopniowo jaja i dodawać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Następnie kłaść łyżeczką małe kulki na blachę posypaną mąką i piec na kolor żółty w mocno rozgrzanym piekarniku. Ptysie wypełniać bitą śmietaną lub dowolnym kremem.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.