Trwa ładowanie...
d27ggr6
27-01-2009 19:12

Boczek wedzony gotowany

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d27ggr6
Składniki
  • Skladniki:
  • Boczek wedzony 1 kg
  • Wloszczyzna 1 peczek
Przepis

Przepis:
Wloszczyzne po oczyszczeniu wlozyc do garnka z zimna woda i zagotowac.Boczek umyc pod biezaca woda i wlozyc do wrzacego wywaru z warzyw.Od momentu zagotowania zmniejszyc plomien i gotowac ok.2 godziny na bardzo wolnym ogniu .Ugotowany boczek pozostawic w wywarze do wystudzenia,po czym wyjac i pokroic w plastry .Boczek podaje sie do pieczywa z dodatkiem masla i musztardy lub chrzanu

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d27ggr6
d27ggr6
d27ggr6
Więcej tematów
d27ggr6