26-01-2009 22:16
Kurczak nadziewany ziołami
Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- Składniki
- ? 4 piersi kurczaka ze skórą
- ? 2 łyżki jogurtu naturalnego
- ? 1 zmiażdżony ząbek czosnku
- ? 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- ? 2 łyżki drobno posiekanej mięty
- ? 2 łyżki drobno posiekanej natki włoskiej pietruszki
- ? 2 łyżki drobno posiekanego oregano
- ? 2 łyżki drobno posiekanego kopru włoskiego
- ? 2 drobno posiekane dymki
- ? sól
- ? drobno zmielony czarny pieprz
Przepis
Sposób przygotowania
1. W małej misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki nadzienia.
2. 1/4 farszu delikatnie rozprowadzić pod skórą piersi kurczaka. Wygładzić z wierzchu i równomiernie rozprowadzić nadzienie. Tak samo postąpić z pozostałymi filetami. Przykryć i włożyć do lodówki na godzinę.
3. Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) na ruszcie przez 15 - 17 minut.
4. Jeśli po nakłuciu mięsa wypływa przezroczysty sok, potrawa jest gotowa.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.