Trwa ładowanie...
d4i2p5x
26-01-2009 22:16

Kurczak nadziewany ziołami

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d4i2p5x
Składniki
  • Składniki
  • ? 4 piersi kurczaka ze skórą
  • ? 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • ? 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • ? 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • ? 2 łyżki drobno posiekanej mięty
  • ? 2 łyżki drobno posiekanej natki włoskiej pietruszki
  • ? 2 łyżki drobno posiekanego oregano
  • ? 2 łyżki drobno posiekanego kopru włoskiego
  • ? 2 drobno posiekane dymki
  • ? sól
  • ? drobno zmielony czarny pieprz
Przepis

Sposób przygotowania
1. W małej misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki nadzienia.
2. 1/4 farszu delikatnie rozprowadzić pod skórą piersi kurczaka. Wygładzić z wierzchu i równomiernie rozprowadzić nadzienie. Tak samo postąpić z pozostałymi filetami. Przykryć i włożyć do lodówki na godzinę.
3. Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) na ruszcie przez 15 - 17 minut.
4. Jeśli po nakłuciu mięsa wypływa przezroczysty sok, potrawa jest gotowa.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2p5x
d4i2p5x
d4i2p5x
Więcej tematów
d4i2p5x