Trwa ładowanie...
dhu164g
26-01-2009 22:09

Koperkowe roladki z kurczaka

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
dhu164g
Składniki
  • Składniki:
  • 1 pęczek koperku
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • czosnek granulowany
  • sól
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • ? łyżki mąki pszennej
Przepis

Sposób wykonania:
Koperek opłukać i drobno pokroić. Filety z kurczaka rozbić. Następnie posypać je pokrojonym koperkiem (około 2 łyżki koperku odłożyć), granulowanym czosnkiem i solą. Zwinąć roladki i spiąć je wykałaczkami lub związać delikatnie nitką. Gotowe roladki przełożyć na gorący olej i zrumienić z każdej strony. Następnie zalać je około ? szklanki wody i dusić pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie roladki wyciągnąć i wyjąć z nich wykałaczki bądź zdjąć nitkę. Do około 1/3 szklanki wody dodać śmietanę i mąkę. Dokładnie rozmieszać i wlać do garnka, w którym dusiły się roladki. Sos zagotować. Następnie dodać odłożony wcześniej koperek. Przyprawić do smaku i wymieszać.
Koperkowe roladki polać koperkowym sosem. Podawać z dużą ilością ulubionej surówki lub z młodymi ziemniaczkami i surówką.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dhu164g
dhu164g
dhu164g
Więcej tematów
dhu164g