Trwa ładowanie...
d2oh6no
26-01-2009 22:06

Krokiety z mięsem w sosie grzybowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2oh6no
Składniki
  • Składniki:
  • ? 10 naleśników
  • ? 30 dag gotowanego mięsa
  • ? 1 bułka
  • ? 2 cebule
  • ? Rama Culinesse
  • ? 1 jajko
  • ? 3-4 łyżki Ramy Cremefine do sosów
  • Panierka:
  • ? 10 dag tartej bułki
  • ? 1 jajko
  • Sos:
  • ? sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
  • ? 10 dag pieczarek
  • ? 10 dag Ramy Culinesse
Przepis

Sposób przygotowania:
Mięso i namoczoną, odciśniętą bułkę przepuść przez maszynkę. Dodaj podsmażoną cebulę, jajko, Ramę Cremefine, sól, pieprz. Wymieszaj. Usmaż naleśniki. Nałóż farsz, załóż oba boki i zwiń w rulon. Naleśniki maczaj w roztrzepanym jajku, obtaczaj w bułce. Smaż na rumiano. Sos zrób według przepisu. Pieczarki pokrój w plasterki, podsmaż na Ramie Culinesse, dodaj do sosu. Polej krokiety sosem.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2oh6no
d2oh6no
d2oh6no
Więcej tematów
d2oh6no