24-01-2009 19:32
Pleśniak
Przepis
4.7
(6 głosów)
Oceń:
Składniki
- 4 jaja
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 g miękkiej margaryny
- dżem
Przepis
Białka ubić na sztywno z cukrem.Żółtka zagnieść z mąką,proszkiem do pieczenia oraz margaryną.Ciasto podzielić na 3 części.Jedną z nich połączyć z kakao.Do wysmarowanej tłuszczem formy,zetrzeć na tarce jedną z jasnych części ciasta.Rozsmarować dżem.Zetrzeć ciemną cześć cista.Wyłożyć ubite białka.Zetrzeć ostatnią część ciasta.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180'C przez ok.35 minut.
Przepis dodał użytkownik a_bia
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.