Trwa ładowanie...
d36m33l
24-01-2009 19:20

Pastel de Nata

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d36m33l
Składniki
  • - 250g mleka
  • Krem:
  • - 250g śmietany kremowej (30%)
  • - 175g cukru
  • - 50g cukru
  • - 5 żółtek
  • - 1 laska cynamonu
  • - skórka z połowy cytryny
  • Ciasto:
  • - 500g ciasta francuskiego (1 opakowanie)
Przepis

1. do wysokiego naczynia włożyć wszystkie składniki kremu z wyjątkiem cynamonu i skórki cytryny, wymieszać blenderem/ mikserem do uzyskania jednolitej masy.
2. Dodać cynamon i skórkę cytryny, gotować 18-20 min, na małym ogniu.
3. rozgrzać piekarnik do 200*C. Rozwinąć ciasto, lekko rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty ( o średnicy 28)
4 Z kremu usunąć laskę cynamonu i skórkę cytryny, krem wlać do formy wyłożonej ciastem nie wypełniając jej po brzegi. Piec 20-30 min. lub d momentu, gdy wierzch lekko zbrązowieje.

Przepis dodał użytkownik gosiatup1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36m33l
d36m33l
d36m33l
Więcej tematów
d36m33l