zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-01-14

Żołądki indycze

ela_taczanowska
przepis lubi: 1 osoba 4/5 3 głosy
Składniki
  • 1kg żołądków indyczych,
  • 0.4kg cebuli,
  • mielona papryka słodka,
  • pieprz,
  • sól,
  • olej do smażenia
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Żołądki umyć,oczyścić i dwukrotnie sparzyć gorącą wodą i ponownie oczyścić.Cebule pokroić na cienkie plasterki ,Żołądki obsmażyć na oleju, na którym później rozprowadzić słodką paprykę, przełożyć wszystko do garnka podlać wodą ,dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z ziemniakami i surówką.Można użyć również żołądków z kurczaka.

















Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Blok czekoladowy, Sałatka gyros, Ciasta na zimno, Pierogi, Śledzie po kaszubsku, Makowiec, Śledzie przepisy, Mięso mielone, Szarlotka, sernik na zimno, Rogaliki, Kurczak, Naleśniki, Sałatka, Barszcz czerwony, Śledzie w oleju, Placuszki, Knedle, Desery, Dania z ziemniaków