Trwa ładowanie...
d1qidji
03-01-2009 20:28

Zupa ogórkowa

Przepis
2.3
(3 głosy)
Oceń:
d1qidji
Składniki
  • woda 2 szklanek
  • włoszczyzna 5 dekagramów
  • kości 5 dekagramów
  • ogórki kwaszone 6 dekagramów
  • ziemniaki 10 dekagramów
  • mąka pszenna 5 gramów
  • mleko 1/5 szklanek
  • masło 5 gramów
Przepis

Przygotować wywar z włoszczyzny i kości, po odcedzeniu zaprawić go zawiesiną z mąki. Dodać ogórki pokrojone w kostkę, wodę z ogórków oraz oddzielnie ugotowane ziemniaki, pokrojone w kostkę i masło. Zupę podgrzać.

Przepis dodał użytkownik agata.17ko

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1qidji
d1qidji
d1qidji
Więcej tematów
d1qidji