21-04-2008 12:57
Surówka z czerwonej kapusty
Przepis
2.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1/2 czerwonej kapusty
- sól, pieprz
- 2 łyżki octu
- 2 łyżki oliwy (oleju)
- 1 plasterek cytryny
- 1 jabłko
- 1 cebula
Przepis
Kapustę poszatkować na małe kawałeczki. Następnie ugotować w osolonej wodzie, aż będzie lekko miękka. Dolać wtedy do wody ocet i pozostawić kapustę w garnku na około 15-20 minut. Zetrzeć jabłko i pokroić cebulę w kosteczkę. Kapustę odcedzić i dodać do niej jabłko z cebulą. Całość wymieszać, dodać sok z wyciśniętego plastra cytryny oraz oliwę. Doprawić do smaku - solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Podawać do potraw mięsnych.
Przepis dodał użytkownik helas11
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.