Trwa ładowanie...
d3e553f
21-04-2008 12:57

Surówka z czerwonej kapusty

Przepis
2.7
(3 głosy)
Oceń:
d3e553f
Składniki
  • 1/2 czerwonej kapusty
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki oliwy (oleju)
  • 1 plasterek cytryny
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
Przepis

Kapustę poszatkować na małe kawałeczki. Następnie ugotować w osolonej wodzie, aż będzie lekko miękka. Dolać wtedy do wody ocet i pozostawić kapustę w garnku na około 15-20 minut. Zetrzeć jabłko i pokroić cebulę w kosteczkę. Kapustę odcedzić i dodać do niej jabłko z cebulą. Całość wymieszać, dodać sok z wyciśniętego plastra cytryny oraz oliwę. Doprawić do smaku - solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Podawać do potraw mięsnych.

Przepis dodał użytkownik helas11

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3e553f
d3e553f
d3e553f
Więcej tematów
d3e553f