Trwa ładowanie...
d281es1
11-11-2008 12:23

Manna na rosole

Przepis
1.5
(2 głosy)
Oceń:
d281es1
Składniki
  • - ćwiartka kurczaka
  • - włoszczyzna (1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek, selera, kawałek pora)
  • - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • - 6 łyżek kaszki manny
  • - 1/2 kostki rosołowej, sól, ziele angielskie, liść laurowy
Przepis

Umytego kurczaka zalać 1 litrem zimnej wody, gotować ok. 15 minut.
Dodać włoszczyznę, przyprawy i dalej gotować (ok.30 minut), pod koniec gotowania dodać kostkę rosołową i sól
Z wywaru wyjąć mięso, warzywa i przyprawy.
Kaszkę rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, dolać trochę wywaru, dokładnie rozmieszać i wlać do gotującego się wywaru stale mieszając.
Zmniejszyć gaz i gotować ok. 20 minut.
Na talerzu posypać natką pietruszki.
Można dodać również rozdrobioną marchewkę.

Przepis dodał użytkownik Pela910

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d281es1
d281es1
d281es1
Więcej tematów
d281es1