11-11-2008 12:23
Manna na rosole
Przepis
1.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- - ćwiartka kurczaka
- - włoszczyzna (1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek, selera, kawałek pora)
- - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- - 6 łyżek kaszki manny
- - 1/2 kostki rosołowej, sól, ziele angielskie, liść laurowy
Przepis
Umytego kurczaka zalać 1 litrem zimnej wody, gotować ok. 15 minut.
Dodać włoszczyznę, przyprawy i dalej gotować (ok.30 minut), pod koniec gotowania dodać kostkę rosołową i sól
Z wywaru wyjąć mięso, warzywa i przyprawy.
Kaszkę rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, dolać trochę wywaru, dokładnie rozmieszać i wlać do gotującego się wywaru stale mieszając.
Zmniejszyć gaz i gotować ok. 20 minut.
Na talerzu posypać natką pietruszki.
Można dodać również rozdrobioną marchewkę.
Przepis dodał użytkownik Pela910
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.