04-11-2008 23:01
Buraczki w occie
Przepis
4.4
(10 głosów)
Oceń:
Składniki
- 2 kg buraków
- Zalewa:
- 1/2 litra wody
- 1/2 szklanki octu 10%
- 3/4łyżki soli
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- 1/2łyżeczki gorczycy
- 3 liście laurowe
Przepis
Buraki ugotować w skórce. Następnie ostudzić, obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do wody dodać ocet, sól, ziele angielskie, gorczyce i liście laurowe. Wszystko razem wymieszać i zagotować zalewę. Gorącą zalewą zalać starte buraki i wymieszać. Następnie nakładać buraczki do czystych i suchych słoików. Pasteryzować 10 minut.
Składniki wystarczą na około 5 słoików po 500 ml.
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.