Trwa ładowanie...
d3s1w7t
04-11-2008 23:01

Buraczki w occie

Przepis
4.4
(10 głosów)
Oceń:
d3s1w7t
Składniki
  • 2 kg buraków
  • Zalewa:
  • 1/2 litra wody
  • 1/2 szklanki octu 10%
  • 3/4łyżki soli
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 1/2łyżeczki gorczycy
  • 3 liście laurowe
Przepis

Buraki ugotować w skórce. Następnie ostudzić, obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do wody dodać ocet, sól, ziele angielskie, gorczyce i liście laurowe. Wszystko razem wymieszać i zagotować zalewę. Gorącą zalewą zalać starte buraki i wymieszać. Następnie nakładać buraczki do czystych i suchych słoików. Pasteryzować 10 minut.
Składniki wystarczą na około 5 słoików po 500 ml.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3s1w7t
d3s1w7t
d3s1w7t
Więcej tematów
d3s1w7t