18-04-2008 12:12
domowy Hot-dog
Przepis
3.6
(7 głosów)
Oceń:
Składniki
- 1 kg maki
- 2 dag drożdży
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
- 1 łyżeczka vegety
- 2 cebule drobno pokrojone i zrumienione na maśle (maja być jasno brązowe)
- ciepła woda
Przepis
Z drożdży, cukru, łyżki mąki i ciepłej wody zrobić zaczyn, jak urośnie dodać do mąki, dodać cebule wraz z tłuszczem na której się smażyła. Wyrobić, dodając wody, aż wyjdzie gęste ciasto, nielepiące się do rąk. Odstawić do wyrośnięcia. Z ciasta uformować podłużne bułki, odstawić do wyrośnięcia, potem posmarować wodą, piec około 30 min w 160 stopni.Każda bulkę przekroić, włożyć podgrzaną parówkę, kiełbaskę, lub pasek żółtego sera, włożyć na chwilkę do piekarnika, aby podgrzać całość. Dołożyć jakaś pikantna sałatkę,keczup, musztardę.
Przepis dodał użytkownik julia313
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.