19-10-2008 14:44
Zupa serowa z makaronem
Przepis
4.4
(7 głosów)
Oceń:
Składniki
- 2 serki topione Hochland (ja przeważnie dodaję paprykowe lub ze szczypiorkiem i cebulą)
- 2 marchewki
- por
- 2łyżki mąki
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 drobiowe kostki rosołowe
- vegeta
- sól
- biały pieprz
- gruby makaron
Przepis
Oczyszczonego i dokładnie umytego pora i marchewki kroimy w krążki i gotujemy w wywarze z kostki rosołowej(ok. 1,5l.) 15-20 min.
Szklankę ciepłej wody wlewamy do rondelka i stawiamy na małym gazie. Po czym rozpuszczamy w niej serki topione przez cały czas mieszając. Następnie dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy. Wlewamy do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku vegetą, solą i białym pieprzem.
Do zupy dodajemy ugotowany oddzielnie makaron. Można posypać drobno posiekanym koperkiem.
Najlepszy do zupy serowej jest makaron typu kolanka, muszelki lub świderki.
Przepis dodał użytkownik katja25
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.