Trwa ładowanie...
d43mbph
19-10-2008 14:44

Zupa serowa z makaronem

Przepis
4.4
(7 głosów)
Oceń:
d43mbph
Składniki
  • 2 serki topione Hochland (ja przeważnie dodaję paprykowe lub ze szczypiorkiem i cebulą)
  • 2 marchewki
  • por
  • 2łyżki mąki
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 drobiowe kostki rosołowe
  • vegeta
  • sól
  • biały pieprz
  • gruby makaron
Przepis

Oczyszczonego i dokładnie umytego pora i marchewki kroimy w krążki i gotujemy w wywarze z kostki rosołowej(ok. 1,5l.) 15-20 min.

Szklankę ciepłej wody wlewamy do rondelka i stawiamy na małym gazie. Po czym rozpuszczamy w niej serki topione przez cały czas mieszając. Następnie dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy. Wlewamy do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku vegetą, solą i białym pieprzem.

Do zupy dodajemy ugotowany oddzielnie makaron. Można posypać drobno posiekanym koperkiem.

Najlepszy do zupy serowej jest makaron typu kolanka, muszelki lub świderki.

Przepis dodał użytkownik katja25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d43mbph
d43mbph
d43mbph
Więcej tematów
d43mbph