Trwa ładowanie...
d1bct8e
17-10-2008 15:30

Grzyby w sosie śmietanowym

Przepis
3.5
(10 głosów)
Oceń:
d1bct8e
Składniki
  • grzyby 25 dag
  • cebula 1 szt.
  • masło 2 łyżki
  • śmietana 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • tymianek 1 szczypta
  • natka pietruszki 1 łyżka
Przepis

Świeże grzyby (podgrzybki, borowiki) dokładnie oczyszczamy, płuczemy. Kapelusze kroimy w małe cząstki, nóżki kroimy w cienkie plasterki. W garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną drobno cebulę, lekko solimy i podsmażamy do momentu, aż cebula się ładnie zeszkli. Wrzucamy grzyby, solimy, pieprzymy, dodajemy szczyptę tymianku. Mieszamy, przykrywamy garnek i zaczynamy dusić. Musimy pamiętać, aby często mieszać duszące się grzyby i od czasu do czasu podlewać niewielką ilością wody. Po ok. 20 min. dodać śmietanę i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Jeszcze chwileczkę gotować.

Przepis dodał użytkownik agnieszka-ucak

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1bct8e
d1bct8e
d1bct8e
Więcej tematów
d1bct8e