Trwa ładowanie...
d237b9c
17-04-2008 14:13

Buraczki w zalewie

Przepis
3.8
(4 głosy)
Oceń:
d237b9c
Składniki
  • Potrzebujemy 2 kg ugotowanych malutkich buraczków - jeżeli mamy duże musimy je pokroić w fajną grubą kostkę 2cm x 2cm.
    • Zalewa:
  • 3/4 szklanki octu 5 %
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3 szklanki wody
  • łyżeczka soli
  • 6 łyżek cukru
  • 8 goździków
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
Przepis

Robimy zalewę z wyżej wymienionych składników.
Doprowadzamy ją do wrzenia i gotujemy przez 5 minut.
Buraczki wkładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą.
Pasteryzujemy przez 20 minut od momentu wrzenia.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d237b9c
d237b9c
d237b9c
Więcej tematów
d237b9c