29-08-2008 19:25
łososiowe sakiewki
Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 400 g twarożku naturalnego
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
- 3 ? 4 łyżki startych lub mielonych orzeszków ziemnych
- 10 plastrów wędzonego łososia
- 1 mini kosteczka Knorr ? pieprz kolorowy
- 5 kromek chleba tostowego
- sól do smaku
- szczypiorek do zawiązania
Przepis
Twarożek wymieszać z orzeszkami i skórką cytrynową,
solą oraz pieprzem. Przygotować sakiewki, biorąc
po dwa plastry łososia i kładąc je na ?krzyż?.
Na środek nałożyć porcję twarożku.
Rogi plastrów zebrać i związać szczypiorkiem.
Końcówki wywinąć, wstawić do lodówki na 1 ? 2 godziny.
Podawać na grzankach.
Przepis dodał użytkownik gaga730727
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.