Trwa ładowanie...
d3ia7o7
07-08-2008 19:38

hiszpański smakołyk z migdałów

Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
d3ia7o7
Składniki
  • 250 g cukru w kostakach lub sypkiego
  • 250g obranych orzechów lub migdałów
  • olej słonecznikowy
Przepis

Cukier rozpuścić w rondelku z kilkoma kroplami wody. Podgrzewać, aż do uzyskania syropu. Do gorącego syropu dodawać stopniowo orzechy lub migdały, uważając aby się nie posklejały. Co jakiś czas zamieszać. Masę wylać na płaską posmarowaną tłuszczem powierzchnię. Poczekać aż ostygnie. Kroić pomagając sobie wałkiem.

Przepis dodał użytkownik kruszka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ia7o7
d3ia7o7
d3ia7o7
Więcej tematów
d3ia7o7