Trwa ładowanie...
daljocc
30-07-2008 09:44

Udka nadziewane warzywami

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
daljocc
Składniki
  • 4 udka kurczaka
  • cebula
  • 2 marchewki
  • seler naciowy
  • czerwona papryka
  • 200 g białego sera
  • jajko
  • 50 g żółtego startego sera
  • 150 g pieczarek
  • szklanka bulionu
  • papryka w proszku
  • olej
  • sól pieprz
Przepis

Marchew, seler i paprykę po umyciu i obraniu pokroić w kostkę. Cebulę posiekać.
Warzywa smażyć10 minut, przyprawić do smaku solą, pieprzem.
Biały ser rozcieramy z jajkiem, dodajemy żółty ser i warzywa, przyprawiamy wszystko papryką.
Udka nafaszerować nadzieniem i obwiązać nitką
Pieczarki pokroić w plastry. Udka zrumienić, smażyć 3 minuty, podlać bulionem i dodać pieczarki, dusić 40 minut.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
daljocc
daljocc
daljocc
Więcej tematów
daljocc