Trwa ładowanie...
d2d2waa
30-07-2008 09:28

Schab nadziewany metką

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2d2waa
Składniki
  • 1,5 kg schabu
  • kajzerka
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g ugotowanego ryżu
  • natka pietruszki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • łyżka miodu
  • szklanka bulionu
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 250 g metki
Przepis

Kajzerkę zalać mlekiem. Mięso po umyciu nacinamy.
Czosnek siekamy. Metkę, posiekaną natkę i ryż mieszamy, dodajemy czosnek, kajzerkę, wbijamy jajka, przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, gałką i wszystko mieszamy.
wypełniamy farszem kieszeń mięsa. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem.
Masło rozgrzać w brytfannie zrumienić mięso, wlać bulion, piec 1 godzinę w temp. 180 stopni. pod koniec pieczenia wierzch smarujemy miodem.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2d2waa
d2d2waa
d2d2waa
Więcej tematów
d2d2waa