Trwa ładowanie...
d3qscw2
30-07-2008 08:47

Pieczeń z indyka

Przepis
3.3
(4 głosy)
Oceń:
d3qscw2
Składniki
  • 1,5 kg piersi z indyka
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki masła
  • żurawina
Przepis

mięso po umyciu skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą, pieprzem, formujemy w pieczeń owijamy nitką.
Mięso smarujemy 1 łyżką masła i pozostawiamy na 3-4 godziny.
Po tym okresie czasu rozgrzewamy pozostałe masło i przyrumieniamy pieczeń. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 80-90 minut. Pieczeń podajemy z żurawiną.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3qscw2
d3qscw2
d3qscw2
Więcej tematów
d3qscw2