Kaczka faszerowana
- 1 kaczka 2.5 kg
- 2 skrzydła z indyka
- 0.3 kg wątróbki drobiowej z kurczaka
- 1 czerstwa bułka
- natka pietruszki
- koperek
- migdały
- rodzynki
- 1 jajko
- sol
- pieprz
- zioła prowansalskie
- sól czosnkowa
Składniki zmielić w maszynce, dodać jajko, natkę, koper, migdały, rodzynki, przyprawy. Dobrze wymieszać. Kaczkę wytrybować z kości tak, żeby zostały skóra, nóżki i skrzydełka. Szyję zaszyć białą nitką, nadziać kaczkę, zaszyć w kuperku. Naczynie wysmarować smalcem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w temp. 200 stopni 2 godziny 20 minut.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze