Trwa ładowanie...
d3dua46
29 lipca 2008, 20:06

Kaczka faszerowana

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3dua46
Składniki
  • 1 kaczka 2.5 kg
  • 2 skrzydła z indyka
  • 0.3 kg wątróbki drobiowej z kurczaka
  • 1 czerstwa bułka
  • natka pietruszki
  • koperek
  • migdały
  • rodzynki
  • 1 jajko
  • sol
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • sól czosnkowa
Przepis

Składniki zmielić w maszynce, dodać jajko, natkę, koper, migdały, rodzynki, przyprawy. Dobrze wymieszać. Kaczkę wytrybować z kości tak, żeby zostały skóra, nóżki i skrzydełka. Szyję zaszyć białą nitką, nadziać kaczkę, zaszyć w kuperku. Naczynie wysmarować smalcem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w temp. 200 stopni 2 godziny 20 minut.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3dua46
d3dua46
d3dua46
Więcej tematów
d3dua46

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj