zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2008-07-29

pieczone warzywa

bozena.kowalewska6
przepis lubi: 2 osoby 5/5 1 głos
Składniki
  • 4 pory
  • ? 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ? 4 pomidory
  • ? 2 ząbki czosnku
  • ? po łyżce soku z cytryny i posiekanej bazylii
  • ? sól, pieprz
  • ? 3 łyzki miękkiego masła
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Pory myjemy i przekrajamy wzdłuż. Kładziemy na folii aluminiowej rozłożonej na kratce grilla. Smarujemy oliwą, a następnie opiekamy ok. 3 min. z każdej strony.

2. Na kratce kładziemy również podzielone na cząstki pomidory i opiekamy conajm. 2 min.

3. Przekładamy na półmisek i posypujemy 1/2 rozgniecionego czosnku, odrobiną soli i pieprzu i skrapiamy sokiem z cytryny.

4. W międzyczasie roztapiamy masło, dodajemy resztę czosnku i bazylię. Przyprawiamy.

5. Polewamy pory masłem z przyprawami i ponownie pieczemy kilka min.

Ocena przepisu


54,543,532,521,510,50






Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Pierogi, Szarlotka, Sałatka gyros, Naleśniki, Desery, Kurczak, Śledzie w oleju, Śledzie przepisy, Dania z ziemniaków, Ciasta na zimno, Rogaliki, Mięso mielone, Blok czekoladowy, Placuszki, sernik na zimno, Makowiec, Śledzie po kaszubsku, Barszcz czerwony, Sałatka, Knedle