zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2008-07-27

bułeczki serowe

bodeta
przepis lubi: 3 osoby 4/5 3 głosy
Tagi: Przystawki
Składniki
  • 0.5 kg mąki pszennej wrocławskiej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 jajka
  • 400 g twarogu tłustego (może być też twaróg śmietankowy)
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/4 szklanki mleka
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Wymieszać w wysokim naczyniu: mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia. Do naczynia dodać pokrojony na małe kawałki twaróg oraz jajka. Dodać mleko i mieszać aż do uzyskania "gładkiego ciasta". Na suchy blat wysypać garść mąki i formować bułeczki. Kłaść uformowane bułeczki na wysmarowaną tłuszczem blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 st. Celsjusza na około 15 minut.

Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
sernik na zimno, Śledzie w oleju, Desery, Blok czekoladowy, Placuszki, Dania z ziemniaków, Śledzie po kaszubsku, Sałatka gyros, Barszcz czerwony, Knedle, Naleśniki, Mięso mielone, Kurczak, Makowiec, Pierogi, Sałatka, Szarlotka, Rogaliki, Śledzie przepisy, Ciasta na zimno