16-07-2008 15:30
Ratatouille- wariacje na temat
Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 mała cukinia, pokrojona w kostkę
- 1 mały bakłażan, pokrojony w kostkę
- 1 czerwona cebula, poszatkowana
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 2 marchewki, pokrojone w plasterki
- 1 mały słodki ziemniak, pokrojony w kostkę
- 1 żółta papryka, pokrojona w paseczki
- 1 zielona papryka, pokrojona w paseczki
- 1 szkl. czerwonej soczewicy
- 1/2 szkl. zielonej soczewicy
- 1 puszka pomidorów w zalewie
- 1 l bulionu warzywnego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- przyprawy: sól, pieprz, papryka, imbir, cukier
Przepis
W większym garnku podsmażyć na oliwie cebulę i czosnek. Dodać paprykę i podsmażać aż do miękkości.
Wlać bulion, dodać soczewicę, resztę warzyw i przyprawy do smaku.
Dusić podprzykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez około 30 min. aż wszystkie warzywa i soczewica będą miękkie.
Podawać gorące z ryżem, makaronem lub samo. SMACZNEGO!
Przepis dodał użytkownik Anula
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.